Keresés
Close this search box.

Ezért éri meg az outsourcing mellett dönteni

Könyvelés, TB, HR outsourcing

Tartalomjegyzék

Legyen szó a HR-es munkával, bérszámfejtéssel vagy éppen cafeteriával kapcsolatos feladatok elvégzéséről, az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé vált az egyes munkafolyamatok kiszervezése. Lássuk, mi teszi olyan elterjedté az outsourcingot, és mely területeken milyen előnyei lehetnek!

Mi is az az outsourcing?

Akár kisvállalkozásról, akár nagyvállalatról beszélünk, bizonyos tevékenységeket, melyeket a cég maga is képes lenne elvégezni, érdemes lehet külső szereplőkre bízni. Az egyes feladatkörök kiszervezése (outsourcing) lehetővé teheti a költségek csökkentését és a feladatvégzés színvonalának növelését, miközben a feladatait kiszervező vállalat a főtevékenységre összpontosíthatja erőforrásait.

A kiszervezés oka sokrétű lehet, és ez mindig az adott vállalat sajátos igényeitől függ. Bizonyos cégek olyan tevékenységeket szerveznének ki, melyekre csak időszakosan van szükség, így nem éri meg számukra főállású alkalmazottat foglalkoztatni a feladat elvégzésére. Más, kisebb cégek az ilyen adminisztratív feladatokat házon belül végzik el, ám ha nem akarják a továbbiakban feleslegesen extra teendőkkel terhelni alkalmazottaikat, a kiszervezést választják. Sok esetben ugyanakkor az is előfordulhat, hogy egy cég olyan szakértőkre bízná bizonyos tevékenységeit, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, ám az együttműködés outsourcing keretében költséghatékonyabb megoldás lehet, mint a tökéletes alkalmazott megtalálása.

Mely feladatok esetében lehet érdemes az outsourcingot választani?

Bérszámfejtés és TB-ügyintézés:

A munkabérek, a törvény által meghatározott járulékok, adók kiszámítása, a betegségek, illetve anyasági ellátások elszámolása, a TB-ügyintézés vagy éppen az adatszolgáltatások elkészítése és beküldése külsős szakértők segítségével zökkenőmentessé tehető.

Munkaügyi adminisztráció:

A be- és kiléptetéssel kapcsolatos kötelező adminisztráció, a munkaszerződések előkészítése vagy éppen a munkaügyi kérdésekben való naprakész tanácsadás tapasztalt szakértők bevonásával mind a munkáltató, mind pedig a munkavállaló szempontjából előnyös lehet.

HR-outsourcing:

Külsős HR-tanácsadók bevonása a HR-stratégia kidolgozásába és a folyamatok optimalizálásába, a vezetői coachingba, a munkavállalók váratlan helyzetekre való felkészítésébe, képzések szervezésébe vagy éppen piaci elemzések készítésébe javíthatja a cég hatékony működését.

Cafeteria-ügyintézés:

A béren kívüli juttatásokkal járó ügyintézés elvégzése, az utalványok időben való megrendelése, a kártyák feltöltése vagy éppen a szabályzat megalkotása kiszervezett keretek között komoly terheket vehet le az egyes cégek válláról.

A kiszervezés rendkívüli előnyei

Azok a feladatkörök, amelyek szorosan véve nem tartoznak a cég fő tevékenységéhez, ám elvégzésük elengedhetetlen, nagymértékben növelhetik a vállalat kiadásait, és elvehetik a munkavállalók energiáját a fontos feladatok elől. Az outsourcing éppen ezért képes időt felszabadítani a munkavállalók és a cégvezetés számára, megakadályozza, hogy a vállalat pénze felesleges kiadásokra folyjon el, és ellenállóvá teszi a vállalatot a folyamatosan változó gazdasági környezet kiszámíthatatlanságával szemben.

Ön is versenyelőnyt szerezne cégének, és olyan csapatra bízná egyes tevékenységeit, amely pontosan követi a szakterület változó igényeit? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ingyenes bemutató igénylése

Nézze meg, hogyan működik az Abacus rendszere és győződjön meg Ön is képességeiről!

24 órán belül válaszolunk!

Név *
Email cím *
Telefonszám *
Választott DEMÓ alkalmazás *
Adatkezelés *

Ingyenes bemutató igénylése

Nézze meg, hogyan működik az Abacus rendszere és győződjön meg Ön is képességeiről!

24 órán belül válaszolunk!

Név *
Email cím *
Telefonszám *
Üzenet *
Adatkezelés *

Megközelíthetőség

VT-SOFT iroda címe
1113 Budapest, Karolina út 65.

Tömegközlekedéssel
9-es vagy 109-es busszal a Kolosy térig, onnan az iroda 2 perc séta
19, 17 vagy 41-es villamossal a Kolosy térig, onnan 2 perc séta

Elérhetőségek
Telefon: +36 1 273 3838
E-mail: info@vtsoft.hu

Ajánlatkérés

Amennyiben konkrétan érdeklődik valamely alkalmazásunkkal kapcsolatban, várjuk jelentkezését!

Név *
Email cím *
Telefonszám *
Üzenet *
Adatkezelés *